Slachtofferregistratie

Uitgelicht

Achtergrondinformatie

Het Nederlandse Rode Kruis maakt met ruim 10.000 vrijwilligers en 141 afdelingen een enorm behulpzame impact op evenementen door héél Nederland. Denk aan de Nijmeegse Vierdaagse, Zwarte Cross, maar ook aan lokale evenementen zoals een sponsorloop. Jaarlijks worden er duizenden mensen door Rode Kruis vrijwilligers geholpen aan verwondingen op deze evenementen.

De registratie van de verwondingen en doorverwijzingen wordt gedaan middels het Slachtofferregistratieformulier (SRF). Het papieren formulier is voor iedereen die een EHBO cursus heeft gedaan geen vreemde. Echter is het formulier verouderd en wordt er tegenwoordig (veel) meer met computers gewerkt. Daarom heeft het Rode Kruis besloten een digitaal SRF te laten ontwerpen.

Verbeteringen

Allereerst: Minimaliseren!

We willen een makkelijke, duidelijke en snelle doorstroom van het formulier. Het originele formulier is druk en er zijn veel interface elementen die verder geen enkele toegevoegde waarde hebben.

Daarnaast heeft een goeie portie whitespace gezorgd voor rust en ruimte!  Dubbele zaken kunnen weg, vele opties kunnen worden teruggedrongen en met behulp van een dynamische weergave ziet de gebruiker alleen de velden die voor hem/haar relevant zijn.

Slimme dropdowns

Met behulp van slimme dropdowns is de interface sneller en overzichtelijker geworden. In plaats van de oorspronkelijke lijst me kwalen is er nu een dropdown die de meest voorkomende kwalen bovenaan de lijst zet.

Ieder aangeklikt item komt in de box te staan en kan worden verwijderd indien nodig.

Minder afleiding en Timestamps

Ook het metingen stuk moest er aan geloven. De hectische weergave van het papieren formulier werd als ‘verwarrend’ en ‘te complex’ ervaren door de vrijwilligers.

Met behulp van de ‘Meting toevoegen’ knop wordt automatisch de tijd van de meting geregistreerd en wordt er een nieuw blok zichtbaar gemaakt.

Dynamische weergave

Indien er spoedeisende hulp nodig is, wordt het formulier automatisch overgedragen aan de hulpdiensten. Zij zien vervolgens in een 1 korte oogopslag de belangrijkste zaken die nodig zijn voor een goede afhandeling van het slachtoffer.

Bel

0643522155

Mail

joost@jstmedia.nl

Werkzaam in:

Den Bosch - Echt - Rotterdam

KVK: 74216155

---- Privacyverklaring ----